Kvinde rengør overflader
andre

Mens vi venter derhjemme: Sådan gør du grundigt rent

h3322

Der er desværre ikke mange musikoplevelser og øvrige oplevelser uden for hjemmet at komme efter i disse tider. Danmark er – ligesom store dele af den øvrige verden – lagt ned. Det betyder, at vi skal spendere store mængder af tid derhjemme, mens vi venter på, at coronakrisen er drevet over. Mens vi venter, må vi gøre, hvad vi kan, for at bidrage til, at krisen kan slutte hurtigst muligt, så vi kan komme ud og få gode oplevelser i den virkelige verden igen. En af de vigtigst ting, man kan gøre, er at sørge for at gøre grundigt rent. Læs hvorfor det er vigtigt, og hvordan du kan gøre det nedenfor.

Desinficering af hænder

Derfor er det vigtigt at gøre rent

Når det er vigtigt at gøre rent, mens du opholder dig mere derhjemme under coronakrisen, skyldes det, at myndighederne mener, at rengøring kan nedsætte smittefaren. Når dette er tilfældet, skyldes det ganske enkelt, at risikoen for kontaktsmitte stiger, når de overflader, man omgås og berører, ikke rengøres hyppigt. Især steder, som berøres af mange, giver øget smittefare, hvorfor det kan være særligt vigtigt at fokusere på at rengøre sådanne overflader – det kan for eksempel være gelændre, dørhåndtag, skabslåger, tastaturer, kontakter og lignende. I det hele taget er det en god idé at holde hjemmet rent i disse tider, men vil du gerne prioritere din rengøring, er det altså en god idé at holde dit primære fokus på overflader som de ovenstående. Hvordan det anbefales, at du gør sådanne overflader rent, kan du læse lidt om i det nedenstående.

Desinficerende rengøring

Det nedsætter altså smittefaren, hvis man gør rent hyppigt i hjemmet. Som nævnt gælder det især overflader, som røres af mange, og som derfor kan give anledning til kontaktsmitte. Selvom det kun er din familie, der opholder sig i hjemmet, er det alligevel anbefalelsesværdigt at følge disse retningslinjer, eftersom I ellers kan risikere at smitte hinanden indbyrdes i familien – noget, der ellers kan undgås, hvis I følger retningslinjerne udstukket af myndighederne.

Det er en god idé at vælge desinficerende rengøringsmidler, når du gør rent i hjemmet. Sådanne rengøringsmidler slår bakterier ihjel – herunder også multiresistente baktier. Samtidig er desinficerende rengøringsmidler effektive mod vira, hvilket selvfølgelig er relevant i forbindelse med Covid-19. Rengøringsmidlerne virker ved at nedbryde og opløse skadelige mikroorganismer. Særligt når du rengør overflader, som mange rører ved, er det altså en god idé at anvende denne type af rengøringsmiddel.

Håndvask

Andre gode råd

At det er en god idé at gøre grundigt rent i hjemmet og eventuelt at anvende desinficerende rengøringsmidler er kun et af sundhedsmyndighedernes mange gode råd i forbindelse med Covid-19. Her på siden anbefales det naturligvis, at man følger disse råd og retningslinjer for dit eget og andres helbreds skyld. Andre gode råd, som kan være værd at følge, når du opholder dig hjemme på grund af Covid-10 er:

  • Vask dine hænder ofte
  • Brug håndsprit – håndsprit har samme desinficerende virkninger som fremhævet ovenfor
  • Host eller nys i dit ærme
  • Hold generelt en god hygiejne – både hvad angår dig selv og dit hjem
Kommentarer lukket til Mens vi venter derhjemme: Sådan gør du grundigt rent