Skov
andre

Pas på klimaet ved at komme ud i naturen

h3322

Med al den moderne og betagende teknologi, vi har adgang til nu om dage, er det både fristende og muligt at leve et liv for lukkede døre med øjnene rettet mod skærmen. Selvom det er muligt, er det dog ikke sundt for hverken dig eller klimaet. 

Det er nemlig så smart indrettet, at et sundt og godt liv som oftest også er associeret med at være klimavenligt. Hvis du er bekymret for klimaet men ikke nødvendigvis for dit personlige helbred, har du altså stadig en grund til at leve sundt, og det modsatte gør sig selvfølgelig også gældende.

klima

Kom udenfor og mindsk dit forbrug

Bare det at komme ud i naturen og væk fra computeren kan nemlig, i det lange løb, have relativt store effekter. Er du ikke indendørs bag skærmen, bruger du nemlig ikke på samme måde strøm, varme og vand, og det er naturligvis positivt for klimaet, der ellers konstant lider last under vores uhæmmede energiproduktion. Hvad angår dit helbred, mærker langt de fleste næsten med det samme mange af de positive indvirkninger det har at bruge sin krop i dens rette element. Kroppen er trods alt ikke lavet til at være stillesiddende i et lummert rum hele dagen. Den har brug for lys, frisk luft og bevægelse for at kunne trives ordentligt.

Har du brug for mere tilskyndelse til at komme udenfor, kan du dog også til tider tage på sjovere ture ud i skoven eller bare lige ud i haven, hvor du kan bruge tiden på alt fra at plante en hæk til at dyrke ærter til din aftensmad. Er du sporty, eller kunne du bare godt tænke dig at blive det, kan du også bruge din tid udenfor på en sport såsom roning eller løb. Så kan du altid holde dig i gang om vinteren med en indendørs romaskine.

motion

En varmepumpe kan gøre hjemmet mere klimavenligt

Vil du alligevel gerne have muligheden for at færdes indendørs uden dårlig samvittighed, er der heldigvis også måder, hvorpå du kan gøre dit hjem mere klimavenligt. Det kan du for eksempel gøre ved at anskaffe dig en varmepumpe. En varmepumpe er nemlig en varmekilde, og er bestemt en af de mest klimavenlige af slagsen. En varmepumpe opvarmer nemlig dit hjem ved at pumpe varme fra luft, vand eller jord indendørs. Den afhænger altså på ingen måde af fossile brændstoffer, men står i stedet bare i din kælder eller andetsteds og producerer varme til dig.

Kommentarer lukket til Pas på klimaet ved at komme ud i naturen