Penge
andre

Få styr på pengene til stort og småt

h3322

Der er rigtig mange ting i livet, som afhænger af din økonomiske situation. Det kan godt være rigtigt frustrerende at føle sig begrænset, fordi man ikke har penge nok. Men der er simpelthen bare ikke noget, der komme til én uden arbejde, og derfor må du også lægge en strategi for, hvordan du sikrer en sund økonomi. Her får du råd til, hvordan du griber det an – både på småt og stort. 

De små investeringer 

Du kender det sikkert; nogle gange står man bare og mangler penge til den der nye ting, man rigtig gerne vil have. Det kan i princippet være hvad som helst. En ny telefon, en flot taske eller måske bare en rigtig god tur i byen. Men hvad gør man så, når man lider af akut pengemangel?

En ting, du i hvert fald ikke skal gøre, er at låne penge, du ikke kan betale tilbage. Det er OK at låne, hvis du ved, at du snart får mere mellem hænderne, men hvis der ikke er fremtidsudsigter til en øget indkomst, er det altså bedre at vente. I stedet må du forsøge at finde andre måder at tjene lidt ekstra på. Måske har du mulighed for at gå lidt op i timer på arbejdet, eller måske kan du løse nogle opgaver rundt omkring, som kan hjælpe dig med at spare op til det, du drømmer om. 

Hvis der er tale om et mindre engangsbeløb, kan du også sælge noget af det, du allerede har. Vi har alle sammen en masse ting liggende, vi slet ikke bruger, og du vil blive overrasket over, hvad der kan sælges. Det handler bare om at komme i gang!

Ejendom

De store investeringer

Står du i en situation, hvor du for eksempel drømmer om at købe et hus, er det lidt en anden sag. Det er de færreste, som lige sparer et par millioner op. Derfor er det naturligvis meget normalt, at du låner, når du skal investere i fast ejendom.

Om du går det gennem banken, eller opsøger andre lånemetoder, er naturligvis op til dig. Men uanset hvor du låner, er det generelt sådan, at du skal have en relativt sund økonomi, før du kan finde kreditorer, som har lyst til at yde dig et huslån.

Derfor handler det først og fremmest om, at du skal vise, du er ansvarlig og har en fast indtægt hver eneste måned. Herudover skal der selvfølgelig også være luft til at afdrage på lånet, og alt dette vil typisk blive gennemgået, inden du får lånet.

Det betyder, at du skal være realistisk, før du forsøger at låne til et hus. I første omgang er det vigtigt med overblik, så det er et godt sted at starte. 

Kommentarer lukket til Få styr på pengene til stort og småt