Solnedgang
andre

5 ting, der gør dig glad

h3322

Vinteren lurer, og for mange betyder det også en påvirkning af humøret. Det er mørkt og koldt, og sollyset får ikke mange timer at tage af i løbet af en dag. Og at udsigten til lysere tider ligger mange måneder fremme, gør ikke just humøret højere. Men det gør nedenstående 5 ting til gengæld.

Hunde

Medmindre du er decideret bange for hunde, eller føler at de er ulækre, så kan hunde i den grad være med til at sparke dit humør opad. De er de mest loyale og trofaste venner, du kan tænke dig, og de forlange absolut intet andet af dig end nus bag øret, en gåtur og lidt mad engang imellem. Du vil blive behandlet som verdens største helt, og der er ikke andet end kærlighed fra hunde. Alene af dén grund er det en god idé at omgive sig med hunde, når humøret svæver lidt.

chokolade

Venner

Venner er fundamentet for store dele af dit sociale liv, og gode venner hænger ikke på træerne. Det til trods, har de fleste af en masse dejlige venner, som betyder hele verden i hverdagen. Og hvad kan næsten bedre sparke humøret til tops end en festlig sammenkomst med alle dine bedste venner? Bestil god mad, hyr en bartender og fyr op for anlægget og lad dig svæve hen over dansegulvet hele natten sammen med alle dem, du holder allermest af.

Kys

Vidste du, at det at kysse frigiver store mængder endorfiner i hjernen – og at det netop er endorfinerne, der sparker til glæde og grin? Med andre ord: du bliver glad af at kysse. Der er absolut ingen grund til at spare på kærlighed og kys, så kys din kæreste på livet løs. Og har du ikke en kæreste, har du hermed endnu en undskyldning for at gå aktivt ind i kampen. 

Luft

Chokolade

Der er ingen tvivl om, at chokolade smager godt, og at du allerede derfor vil blive gladere af at spise det. Men faktisk frigiver chokolade også endorfiner i hjernen, så ligesom du bliver fysisk gladere af at kysse, så bliver du også gladere af spise chokolade. Gå gerne efter den med højt kakaoindhold og match den op med din yndlingskaffe. I disse kolde tider, kan du også smelte chokoladen og varme dig med en god omgang varm kakao med flødeskum. Du vil lynhurtigt mærke både varmen og glæden sprede sig.

Frisk luft

Du bliver ikke gladere af at sidde inden døre og stirre ud af vinduet. Tværtimod. Diu bliver til gengæld både friskere og gladere af at gå en lang tur. Du får både frisk luft, dagslys og plads omkring dig, og det gør altså underværker for din mentale tilstand. Hvis du ikke har lyst til at tænke på noget som helst, så tag din yndlingsmusik i ørerne og begiv dig ud i naturen. Du vil komme med fornyet energi og opløftet humør.