Få plads til udfoldelser i din etværelses
Boligpriserne er ubarmhjertige, især når det er første gang, man skal have sit eget. Men selvom alt, du har råd til og er til rådighed med kort varsel, er en etværelses lejlighed, så kan du sagtens gøre den hyggelig og rummelig.
Dit hjem skal føles som et hjem, uanset om du kun regner med at bo der i en kortere periode eller på længere sigt. Her er tre gode råd til, hvordan du bedst indretter en studie- eller etværelses lejlighed.
Spar på pladsen, hvor du kan
En studie- eller etværelses lejlighed kan hurtigt komme til at føles trang, hvis du fylder den op med en masse store møbler. Lad være med at anse den som et rum, for det er det ikke. Der er hverken tale om dit soveværelse, din stue eller din spisestue – der er tale om det hele på én gang.
I stedet for at fylde rummet op med en kæmpestor seng, så anskaf dig en sovesofa. Sovesofaer er mere praktiske end almindelige senge, og de kan faktisk være meget behagelige. Når du bor i en studie- eller etværelses lejlighed, så er det sjældent den bolig, du kommer til at tilbringe resten af livet i. Sovepladsen kan opdateres, og så kan sovesofaen blive til en fremtidig gæsteseng.
Møbler med mere end én funktion sørger for, at du kan omdanne dit lille hjem til det, der er brug for. En sovesofa tillader desuden, at du har mere plads til at underholde venner og familie, når de kommer på besøg. Så skal sengen ikke bruges som soveplads!
Glas er din ven!
Glas tillader dig at se mere, og det betyder, at det kan få et lokale til at virke mere luftigt. Selvfølgelig bør du ikke have glas implementeret i alle dine møbler, men på et sofabord kan det gøre rigtig meget.
Du kan også med fordel indrette rundt om dine vinduer. Sørg for, at der ikke er noget, der blokerer dem – det kan nemlig få lokalet til at se mørkere og mere indelukket ud. Hav gerne gardiner, der kan trækkes helt op eller ud til siden, så du kan få lyset ordentligt ind.
Et spejl kan også få dit hjem til at se større ud. Hæng det et sted, hvor det både kan være funktionelt og dekorativt, så kan det give indtrykket af, at der er mere plads i din lejlighed.
Hold dig til få tunge genstande
Møbler ”vejer” forskelligt – selvfølgelig fysisk, men også visuelt. Tunge møbler er for eksempel massive træmøbler, reoler med bagbeklædning og sider eller en stor, sort sofa.
Når du bor småt, så hold dig til så få tunge møbler som muligt. Find alternativer, hvor du kan – for eksempel reoler med gitter eller rammeløsning i stedet for massive hylder.
En etværelses er ikke lige stedet til at sætte dit nedarvede Bornholmerur – og hvis det er, så sørg for at der er ”lettere” møbler omkring det.
Tunge genstande kan også være malerier og vægfarver. Lysere og mere pastel-tonede farver kan faktisk gøre, at rummet ser større ud.