konfirmation
andre

3 mulige konfirmationskjoler og deres fordele

h3322

I de første teenage år spiller tøj og udseende nok en større rolle end på noget andet tidspunkt i vores liv. Så på dage som konfirmation, en fejring der kun sker én gang i vores levetid og specifikt omhandler os, er disse ting vigtigere end nogensinde før. Du kan læse mere om konfirmation på Konfirmationsnyt.

Det kan argumenteres at dette især gælder for piger, (eller teenagere der ligegyldigt deres køn vælger at have kjole på til deres konfirmation) da deres valgmuligheder indenfor konfirmationskjoler er en del større, end drenges ofte fortrukne valg; jakkesæt og slips.

Nogle piger vælger endda slet ikke at have konfirmationskjole på, men en elegant buksedragt, skjorte, nederdel eller noget helt fjerde, hvilket blot gør den allerede store bunke muligheder endnu større.

I denne artikel finder du dog et overblik over de 3 mest gennemgående typer af konfirmationskjoler og disses fordele. Leder du derfor efter en konfirmationskjole, men er i tvivl om hvilken du burde gå efter, så er du kommet til det rette sted.

kors

1. Klassisk og elegant

Den helt traditionelle konfirmationskjole, der nok dukker op for de fleste når man først tænker på konfirmationskjoler, er den hvide skater kjole med blonde detaljer. Ved du ikke hvad der menes med en skater kjole, så frygt ikke, du får en forklaring her eller ved at klikke her.

En skater kjole er betegnelsen for det snit en kjole kan have, hvor den er stram ved overkroppen, ofte ærmeløs, og har en A-formet (klokkeformet) underdel.

Den klassiske hvide skater kjole er perfekt for den traditionsglade pige, der ikke kun bliver konfirmeret for gaverne, og som også ser frem til den hyggelige tur i kirke.

2. Lidt mere vovet, men stadig elegant

Til den kommende konfirmand der ikke gider at gå i et med kirkens ofte hvide ydre vægge, vil man i stedet ofte kigge efter en lidt vildere farve konfirmationskjole. Det er oftere de mørkere farver på spektrummet der bliver lænet imod, såsom grøn, blå eller lilla.

Mens kjolen stadig stopper lige over knæet og snittet stadig bliver holdt klassisk og simpelt, vil man muligvis kunne finde lidt ’vildere’ detaljer, som fx lange eller trekvart blondeærmer, en blonderyg eller en form for sløjfe detalje ved et bånd omkring livet.

Denne slags konfirmationskjole er den sikre middelvej, og det kompromis man kan vælge at tage, hvis man ikke vil skille sig alt for meget ud, men så måske gerne lidt alligevel.

3. Den moderne trendsætter

Helt nede i den anden ende af spektrummet fra den klassiske kjole nummer et, vil man kunne finde kjolen til konfirmanden, der ikke vil lade sig tilbageholde af andre menneskers traditionelle forståelse af en konfirmationskjole.

Konfirmationskjolen behøves sågar ikke at være købt i en butik der specifikt sælger kjolen som en konfirmationskjole, men den kan i stedet sagtens være fundet i en hvilken som helst butik, reklameret som en kjole til en hvilken som helst lejlighed.

Du kan aldrig vide dig sikker på hvad den moderne trendsætter konfirmand dukker op i, da de ser alle kjoler som en potentiel konfirmationskjole, om den så er hvid, sort, rød, neon pink eller en hvilken som helst anden farve.

bibel

Kommentarer lukket til 3 mulige konfirmationskjoler og deres fordele