Festival
andre

Disse færdigheder bør du tillære dig, hvis du gerne vil ind i musikbranchen

h3322

Drømmer du om et liv i musikbranchen, men har du ikke en tone i livet? Så behøver du ikke give helt op endnu. Der er nemlig mange andre jobs, som skaffer dig adgang til musikkens verden, helt uden du behøver at lave din egen musik. Det handler bare om at tænke kreativt og lære nogle nyttige egenskaber, du kan tage udgangspunkt i. 

Det kræver tid og vilje, men det kræver rent faktisk ikke et musikalsk talent. Læs med her. 

Backstage

Bliv den ultimative handyman

Både bands og spillesteder har brug for folk, der har hænderne ordentligt skruet på. Der er meget, som skal ordnes i forbindelse med musik. Scenen skal være klar, lyset skal være i orden, instrumenterne skal stilles op, og så skal der selvfølgelig være gode publikum-faciliteter. Det er rimeligt sjældent, at musikerne selv sørger for den slags, og derfor er der god mulighed for at blive en del af musikbranchen, hvis du er lidt af en handyman.

Du kan have mange forskellige baggrunde, men det er en fordel, hvis du har en eller anden form for håndværkserfaring. Om du er tidligere tømrer eller låsesmed, betyder ikke så meget. Det handler først og fremmest om, at du skal være klar på lidt af hvert, og at du ikke har noget imod at starte fra bunden. Det er nemlig ikke sikkert, at du kan starte lige præcis der, du gerne vil, men sådan er det nu bare. Hvis du er klar på at lave nogle ting, som du ikke altid lige havde tænkt på tidligere, kan du hurtigt finde din plads i musikbranchen – og hvem ved? Måske går der ikke lang tid, før du får mulighed for at møde dine store idoler, inden de går på scenen. 

Gambling

Er du et økonomisk geni?

Okay, mindre kan måske også gøre det. Men det er ofte sådan, at musikfolk tænker på mange andre ting, end lige præcis hvordan økonomien skal gå op. Hvis du har let ved tal, eller måske ligefrem har en økonomisk relateret uddannelse, er der god mulighed for at tage en alternativ indgang til musikverdenen. Rigtig mange musikere hyrer deres egen private regnskabsmand eller -kvinde, som kan hjælpe dem med at holde styr på finanserne. 

I den forbindelse skal du lægger budgetter og give et klart overblik over, hvad der er råd til, og hvad der ikke er råd til. Du bliver simpelthen økonomisk rådgiver. På den måde får du en dagligdag, hvor du er tæt på musikverdenen, og når først du er startet op, kan du ofte få flere klienter inde for samme branche.

Store kreative personligheder har meget ofte brug for en klarsynet type, der kender kombinationen til deres pengeskab. Det kan blive dig, hvis blot du har evnen og viljen. Ofte forbinder folk musikbranchen med impulsivitet og vilde fester, men det er i virkeligheden en stor maskine, som også kræver mange dygtige medarbejdere at holde i gang. Det er derfor ganske muligt at udleve drømmen om at færdes i musikkens verden, selv hvis du er tonedøv og uden for musikalsk rækkevidde.    

Kommentarer lukket til Disse færdigheder bør du tillære dig, hvis du gerne vil ind i musikbranchen