hobby
andre

Tips til god organisering og en spændende hobby

h3322

Det er nemt at blive fanget i en kedelig spiral i hverdagen, hvor alt bare kører på automatpilot, og hvor dagene ligner hinanden. Vi står op på samme tidspunkt, har den samme morgenrutine, udfører vores arbejde, klasker sammen på sofaen når vi kommer hjem, måske ordner noget husligt og så er dagen mere eller mindre gået. Det gælder om at finde nogle små ting i hverdagen, så hver dag er en unik og spændende dag. Der er flere ting, du kan gøre for at hæve humøret i hverdagen.

Skab ro og overskud i hjemmet

Start med at kigge på dit hjem. Det gælder om, at du er glad for dine rammer og føler dig godt tilpas. For mange mennesker bliver hjemmet bare et sted, hvor vi sover og har privatliv. Der bliver ikke gjort så meget ud af indretningen og der hober sig måske ting og sager op i bunker rundt omkring, som man ikke lige ved, hvor skal være, og derfor bliver det lagt, så man kan komme tilbage til det senere.

Man kommer bare aldrig rigtig videre med det, og inden man får set sig om, så ligger der såkaldte døde bunker rod rundt omkring i hjemmet – og det pynter ikke just. Det udsender nogle dårlige vibes, og du bliver hverken bedre tilpas, mere let indeni eller glad af at kigge på det.

Start derfor med at få ryddet ud i alt dit døde rod. Åben skabene i både køkkenet, på badeværelset og hvor du ellers har en masse sager, der ikke er blevet gennemgået i lang tid. For at få mest ud af dette projekt, skal du tømme skabene helt. Ved hver ting skal du overveje, om det er noget, du har brug for. Tilføjer det glæde til dit liv? Bruger du det? Hvis ikke, så smid det ud. Har du brugt tingen for nyligt, eller har den en sentimental værdi, så gem den.

Organiser hjemmet med flotte opbevaringsbokse

For ikke at havne i døde bunker rod rundt omkring igen, så er det en god idé at få organiseret tingene ordentligt. Det gælder alt fra praktiske ting som køkkenredskaber, det gælder små ting som makeup og også ting som hobbyartikler. Det skal være nemt at tilgå og finde de ting, du står og skal bruge. Hertil kan du bruge nogle smarte opbevaringsbokse. Da et pænt og ryddeligt hjem går en i bedre humør, så prøv at gå efter nogle lidt fede opbevaringsbokse og ikke blot nogle kedelige, ensfarvede plastik kasser.

Man kan få opbevaringskasser med de fedeste designs, eksempelvis i flot teaktræ og med et lækkert ru look. Til de små ting, der er det en god idé at vælge opbevaringsbokse med låg, så du hele tiden har styr på småtingene. Til større ting er det ofte en god idé at vælge opbevaringsbokse uden låg. Har du eksempelvis børn, der roder med legetøj på gulvet i stuen, så er det meget mere overskueligt lige at løfte det op i en åben fletkurv, end det er at skulle åbne en kasse for hver ting, der skal gemmes væk. Det er de små tricks, der gør hverdagen nemmere og oprydningen mere overskuelig.

Dyrk en spændende hobby – anskaf dig et luftgevær

Alt skal selvfølgelig ikke gå op i arbejde og oprydning. Det gælder også om at finde en hobby, et fristed, hvor du kan suge nogle gode oplevelser til dig. Især kombinationen af frisk luft og nye oplevelser er rigtig sundt for sindet og kroppen. En sjov udendørs hobby kunne eksempelvis være at skyde med luftgevær. Mange finder en indre ro, når der skal trænes med dette. Det gælder om at fokusere og bare være til stede i nuet.

Du kan købe og eje dit eget luftgevær. Der findes forskellige typer, og der findes overordnet set to typer af hagl, som kan bruges. Der er naturligvis nogle retningslinjer for, hvor stort et luftgevær du må eje. Du kan læse meget mere om luftgeværer her. Med ro på at du ikke har dødt rod/ufærdige projekter rundt omkring i hjemmet og en ny og spændende hobby, så er du godt på vej mod en mere spændende hverdag.

Kommentarer lukket til Tips til god organisering og en spændende hobby