Hænder_om_gave
andre

Sådan finder du en personlig oplevelsesgave til alle anledninger

h3322

Alle kender til, hvor svært det kan være at finde gode og personlige gaver. Man vil gerne købe en gave, som modtageren bliver glad for, og som viser hvor stor pris, man sætter på personen. Det kan tage lang tid at udvælge den perfekte gave, særligt hvis man ikke har en ønskeseddel at gå ud fra. Gode gaveideer er derfor kærkomne. 

Herunder kan du få inspiration til, hvordan du udvælger den rette gave til den næste fødselsdag eller juleaften. 

Fødselsdagskager

Anledningen til gaven kan give dig en ide

Om gaven er til et jubilæum, et bryllup eller en konfirmation, kan det give en ide til, hvilken type gave det skal være. 

En konfirmationsgave er ofte en slags gave, som konfirmanden kan have glæde af i mange år, eller som har en særlig betydning for den unge. En gave til et bryllup kan være af anden karakter, men er typisk noget, som kan bruges i det fremtidige fælles hjem eller en oplevelse brudeparret kan dele. 

En fødselsdagsgave kan være alle typer af gaver. Her afhænger gaveideerne af, hvem der skal modtage gaven. Hvilke interesser har personen? Hvis personen elsker at spille golf, kunne det være golfudstyr eller –tøj. Man kan også tænke over, hvilket type arbejde fødselaren har. Det kunne tænkes, at han manglede en ny arbejdstaske, skriveredskaber eller arbejdslampe. Når man bliver opmærksom på disse områder, er det kun fantasien, der sætter grænsen.  

En gave behøver ikke at være dyr

Man behøver absolut ikke at bruge alle sine sparepenge på at købe en gave, som modtageren bliver glad for. Hvis man lægger sit hjerte i at finde den helt rette og personlige gave, vil denne skabe glæde uanset prisen.

For tiden er der stor fokus på miljøet, og man kan med rette også være miljøbevidst, når der købes gaver. Eksempelvis er produktion af tøj en af de helt store klimasyndere og ved at nedbringe forbruget af nyt tøj, kan man altså gøre noget godt. Ved at købe brugt tøj af god kvalitet, kan man derfor spare penge og samtidig give en gave, som er bæredygtig.

Gør-det-selv (DIY) gaver er også en ide til, hvordan du kan lave en billig og yderst personlig gave. Det kan være, at man helt kan undgå at skulle ud og købe ind til gaven, men blot kan bruge, hvad man har i huset. På internettet kan man finde adskillige guides til, hvordan man gør.

I stedet for de mere materialistiske gaver, kan man også lede tankerne hen på oplevelsesgaver. Mange har i dag så mange ting i deres hjem og liv, at de ikke ved, hvad de skal ønske sig. Hvad med at invitere dem på en skøn picnic i skoven, hvor du laver madpakken? Eller med en tur i sommerhuset? De fleste nyder fælles oplevelser med venner og familie, og dette kan være en gave, som skaber minder for resten af livet.

Rustik_gave

Det er tanken, der tæller

Når man modtager en gave, er det et udtryk for kærlighed og godhed fra gavens afsender. Det kan være ligeså godt at give en gave som at modtage en, hvis man føler, at gaven er den helt rette.

Med disse råd har du nu inspiration til næste gang, du skal finde på en gave. Du vil kunne spare tid, penge og samtidig finde en kreativ og personlig gave.

Kommentarer lukket til Sådan finder du en personlig oplevelsesgave til alle anledninger