Konfetti til koncert
andre

Brugte studiebøger kan hjælpe dig på festivalen

h3322

I sommerperioden begynder festivalsæsonen for alvor, og derfor kan det allerede nu være en god idé at spare sammen. Det kan nemlig være en dyr fornøjelse at tage på festival. Det er ikke kun selve billetten, der koster mange penge, men også maden og de våde drikkevarer kan koste tegnedrengen dyrt. Det er ikke sikkert, at mange mennesker tænker over det, men der er mange penge at spare ved at købe brugte studiebøger. Derudover er der mange andre goder ved at købe sine bøger brugte.   

uddannelse

Spar hvor der spares kan

Du kan allerede nu begynde at spare penge sammen til festivalsæsonen. Det er ikke helt billigt at tage på festival, og derfor er det en god idé at spare, der hvor det giver mening. Studiebøger er en post, der for mange studerende koster mange penge hvert eneste år. På et semester er det ikke unormalt, at der bliver brugt et par tusinde kroner på bøger. Der findes dog mange brugte studiebøger, og du kan derfor spare mange penge hvert år. 

Du kan finde et stort udvalg af brugte bøger på bogbasen.dk og dermed finde lige den bog, som du skal bruge til studiet. Hvis du har fundet en af bøgerne fra boglisten, som ikke er i den helt rigtige udgave, skal du ikke fortvivle. Nogle gange laver forfatterne studiebøgerne lidt om ved at rykke rundt på forskellige afsnit. I mange tilfælde kan bogen stadig bruges til studiet, men du skal dog være opmærksom på, at sidetallene på afsnittene kan være anderledes i din bog.    

Når du er færdig med en bog på studiet, kan du på samme måde sælge din bog videre til andre. Du kan altså tjene penge på dine gamle studiebøger, og samtidig har du mulighed for at glæde en anden studerende. Du sparer dermed både penge ved at købe en brugt bog, og samtidig kan du tjene på bogen, når den skal sælges videre.

Gør noget godt for klimaet

Brugte studiebøger sparer dig for mange penge, som i sidste ende kan bruges på en festival, men der er også mange andre goder ved at genbruge. Det er godt for miljøet at genbruge, og det kan være med til at bremse den brug og smid væk-kultur, der efterhånden dominerer i Danmark. Du forlænger også levetiden på bøgerne, når du genbruger dem. Det kan i sidste ende være med til at sætte en stopper for overproduktion af bøger. Dermed kan genbrugen af bøger altså være med til at gøre noget godt for klimaet. 

Hvert år efter en festival bliver der skrevet flere artikler om, hvor meget affald der bliver smidt ud på en festival. Ofte står der flere telte og klapstole tilbage, som bliver smidt ud. Du kan derfor være med til at gå imod den brug og smid væk-kultur, der er så omdiskuteret. Hvis du både køber brugte studiebøger og sælger dine gamle bøger, er du med til at skåne miljøet. Desuden er der en anden studerende, der kan få glæde og gavn af dine gamle bøger. 

pære med lys i

Få ny viden

Når festivalsæsonen står for døren, skal du være klar med alle de drukspil, du kender. Det kan også være, at du kan finde billige brugte bøger om drukspil, som du kan tage med på festivalen. Måske kan du lære et helt nyt drukspil, som ender med at blive et kæmpe hit i din camp. 

Det kan også være, at der er et bestemt emne, du altid har drømt om at lære mere om. I brugte studiebøger kan du finde et helt nyt emne og blive klogere. Genbrugte bøger er altså både billige, og derudover kan de være meget nyttige. 

Kommentarer lukket til Brugte studiebøger kan hjælpe dig på festivalen