nyt hus
andre

Sådan forbereder du dig bedst og bliver fri fra stress når du skal hyre håndværkere

h3322

Måske har du endeligt opnået din drøm og købt dig dit første hus, lejlighed eller sommerhus. Derfor skal du nu ud og finde et samarbejde med nogle håndværkere til at skabe de omgivelser som du har drømt om.

Mange danskere kontakter i dag de forskellige forbruger rådgivere med klager over håndværkerydelser hvert år, så det er en god ide at bede om referencer og kontrollere de håndværkere så nøje som du kan inden du beslutter dig for en specifik håndværkere og en renovering påbegynder.

Tjekliste, når man ansætter håndværkere

  1.       Henvend dig til flere håndværkere og bede om skriftlige tilbud, som du kan sammenligne. Nogle giver en pris for hele arbejdet – andre inkluderer ikke alt og derfor kan de indsende tilbud, som synes være billigere. Spørg, om der tilføjes noget, og kontroller, at momsen er inkluderet.
  2.       Bed eventuelt om en aftale på skrift, der begge underskriver (en mailkorrespondance plejer at fungere lige så godt), hvor pris, omfang og tidsplan er omhyggeligt specificeret. Kontroller også, hvad der gælder for yderligere arbejde og hvem der er ansvarlig for eksempel materialer, el-forbrug, transport og rengøring.
  3.       Sørg for, at virksomheden du hyrer har et CVR. nummer og at de har autorisationer der kræves.
  4.       Det er også en god idé at gå ind på virk.dk og undersøge så alle oplysninger stemmer og at ejeren ikke har mistænkeligt mange konkurser bag sig.

Internet og Google er her også gode redskaber til at få mere at vide om de forskellige virksomheder. For eksempel hvis du skal bruge en låsesmed og Googler ”Norh sikring” som er et låsesmeds firma i København, vil du hurtigt kunne finde diverse info om firmaet, tidligere kunder der siger sin mening og billeder på arbejde på de sociale medier og på denne måde kan du danne dig et godt overblik, om hvordan de er og om hvordan de arbejder. Hvis deres kunder er tilfredse kunder osv osv. 

 

Kommentarer lukket til Sådan forbereder du dig bedst og bliver fri fra stress når du skal hyre håndværkere