Blåbær
andre

Kan du bruge de berømte superfoods til sommerens grillaftener?

h3322

Superfoods har igennem mange år været et temmelig hypet begreb, som vinder indpas over det hele. Som navnet antyder, skulle superfoods været superhelten over alle fødevarer, da disse superfoods indeholder hele paletten af vitaminer, proteiner og næringsstoffer. Meningerne er dog delte. Nogle mener, at det er et mediestunt – andre mener, at disse fødevarer virkelig ER helt utrolige. 

Men er superfoods egentlig så super? Og i så fald; kan de anvendes til sommerens mange grillaftener?

Hvad er superfoods?

Superfoods er en særligt næringsrig fødevare. De er generelt rigtigt gavnlige for dit generelle helbred og velbefindende. Superfoods er en familie af frø, bær og kerner, og det er ganske rigtigt fødevarer, som faktisk er særdeles næringsrige og fulde af den helt rigtige sammensætning af næringsstoffer til dig. At der så også ligger en stor markedsføringsmæssig indsats bag hele konceptet ”superfoods” er en anden historie, men selve næringsværdien af disse fødevarer er nu god nok.

Morbær, acaibær. gojibær, quinoa og chiafrø er alle eksempler på superfoods, som er rigtigt gode for din krop og for dit helbred – og det bedste? De smager også super godt.

Grønkål

Hvordan bruger du superfoods bedst til grill?

Da superfoods oftest er kerner, frø og bær, vil superfoods bedst passe til din grillmad i form af lækkert tilbehør. Lav en dejlig salat, hvor du tager alle dine yndlingsgrøntsager og tilføjer lidt quinoa og bær samt nødder og chiafrø på toppen. Det er markant sundere en den famøse kartoffelsalat, der er spækket med mayonnaise, og så smager det virkelig lækkert til en stor grillet bøf.

Du kan også vælge at lave en dessert til jeres grillaften i stedet, hvor du bruger en masse superfoods. Du kan for eksempel lave bærgrøde med fløde, is med bær og ristede nødder til. Eller hvad med panna cotta med en lækker topping af hindbær og ristede mandler?

Der er masser af muligheder for at få superfoods ind i din sommermenu til grillaftenen med vennerne – vær kreativ og tænk lidt uden for boksen, så du kan få en masse bær og grønt ind.

Er der alternativer til superfoods?

Superfoods er ikke mirakelmidler – det er blot nogle meget sunde råvarer. Sørger du for at spise en sund og varieret kost og dyrker motion regelmæssigt, vil du være godt på vej. I stedet for at have fokus på at få uendelige mængder superfoods, bør du således i stedet blot tænke på at leve så sundt og godt, som muligt. Når din krop har det godt, har dit sind det godt, og det handler basalt set blot om at mærke efter, hvad du har brug for.

Da superfoods er blevet hypet helt genialt af diverse markedsføringsgenier, er de også gået hen og blevet utroligt dyre. Det kan derfor godt blive en semidyr fornøjelse at invitere på grillaften med superfoods. Det er dog forholdsvist nemt at finde lækre alternativer, som stadig opfylder de krav, som superfoods skal opfylde. Rigtigt mange almindelige grøntsager lever således også op til kriterierne, så giv den gas med avocado, broccoli og blåbær i salaterne – selvom de ikke kaldes superfoods, opfylder de faktisk kriterierne. 

Gå efter fødevarer, der indeholder mange vitaminer, proteiner og sunde farvestoffer fra planter, og som ikke indeholder meget mættet fedt. Så er du godt på vej til at ramme skalaen for superfoods.

 

Kommentarer lukket til Kan du bruge de berømte superfoods til sommerens grillaftener?