vandfald
Øvrige

Tag på oplevelse på en tropeø i Atlanterhavet

h3322

1.300 kilometer fra Portugal og 3.900 kilometer fra Nordamerika finder du Azorerne. Dette er en tropisk ø gruppe bestående af 9 dejlige øer, der er placeret midt i Atlanterhavet. Øerne er utroligt populære destinationer, når det drejer som om danskernes ønsker for rejsemål.

Dette er ikke uforståeligt, da der er tale om virkeligt smukke øer, som alle skylder sig selv at opleve mindst én gang i livet. Især tre af øerne er særligt populære – nemlig São Miguel, Terceira og Santa Maria. I denne artikel kan du læse mere om det populære rejsemål samt få gode råd til rejsen.

Der er tale om 9 helt unikke øer

Det kan godt lade sig gøre at besøge alle 9 øer under en enkelt ferie til Azorerne, men dette kræver utrolig meget planlægning, da det tager tid at sejle til og fra øerne. Hvis ikke du har tiden til at besøge dem alle, kan det være en fordel på forhånd at vide, hvordan hver enkel ø er helt unik. Derfor får du her et kort overblik over, hvad de 9 øer hver især indeholder.

vandfald

Hovedøen São Miguel er kendt for sit frodige klima samt mange vulkaniserede landskaber og ikke mindst en lang række af smukke søer. Denne ø er nok den mest besøgte af de 9 øer. Terceira er bestemt også et besøg værd. Her vil du opleve utrolig spændende historiske og ikke mindst kulturelle seværdigheder. Er du til hvide sandstrande og badeferie er det Santa Maria, du skal besøge. Til sammen udgør disse tre øer de mest kendte øer blandt Azorerne.

De seks øvrige øer er dog ikke betydningsløse. Øen Faial har et utrolig smukt landskab, der uden tvivl er værd at tage et kig på. Hvis du har hørt om vulkanen Pico, så er det faktisk netop øen Pico, der er opkaldt efter vulkanen, som du skal tage til for at opleve denne kendte vulkan. Graciosa er stedet, du skal besøge, hvis du gerne vil opleve noget spændende undervandsliv. Her er der nemlig både flotte sandstrande samt rigtig gode snorklemuligheder.

Flores er mest kendt for et historisk museum, der fokuserer på gammeldags hvalfangst. Sao Jorge er for dig, der gerne vil ud og opleve nogle ekstremsports oplevelser. Sidst men ikke mindst er der øen Corvo, der igen har en masse kultur og natur at byde på. Fanger ø gruppen din interesse, så er der på nettet masser af hjælp til planlægning af rejsen.

Hvad kan du forvente på en ferie til Azorerne?

Da det er relativt dyrt at komme til Azorerne, vil du selvfølgelig gerne være sikker på, at der er noget at opleve. Rejsemålet er typisk for dig, der gerne vil ud i naturen og bruge kroppen, da nogle af de mest populære gøremål på øgruppen er ting som Canyoning, vandreture, cykling og klatring. Der er selvfølgelig masser af ting at opleve – også selvom du ikke er den helt store atlet.

landskab

Azorerne byder nemlig også på mange flotte monumenter såsom kirker, kapeller og museer, men det er især den særprægede natur samt fysiske oplevelser, at mange tager derned for.

Der er mange serværdigheder på øerne, hvor du eksempelvis kan opleve at smage vulkanopvarmede gryderetter, du kan komme ind på et center for vulkan monitorering, eller ind i et sted som paladset Palácio dos Capitaes Generias, der i dag bruges som et slags museum med mange gamle flotte møbler og oliemalerier.

Kommentarer lukket til Tag på oplevelse på en tropeø i Atlanterhavet