Tandlæge kigger i kvindes mund
andre

Slip af med hovedpinen – gå til tandlægen

h3322

Tandpine er en af de mest irriterende typer af smerte. Det går lige i kæben og gør, at man bare har lyst til at ligge sig under dynen af frustration. Men selvom det kan være dyrt, kan det være en god idé at gå til tandlægen, da det ellers kan blive endnu dyrere i sidste ende. Men der er heldigvis nogle ting, du kan gøre for at undgå besøget hos tandlægen. 

 kvindecomputer

Ømme tænder i stressede perioder

Selvom du måske har hygiejnen i orden, kan der være andre årsager til, at dine tænder gør ondt. Hvis du skærer tænder, er en bøjle ikke altid nok. Her kan der være behov for en bideskinne.
En bideskinne bruges primært om natten, men kan bruges om dagen efter behov.
Når du skærer tænder, kan det ødelægge emaljen og give hovedpine. Her fungerer bideskinnen som et lag mellem tænderne, der kan aflaste både på tænder og kæber.
Bideskinnen varmes op med kogende vand, så den kan formes efter tænderne, men selvfølgelig ikke så meget at du brænder dig. Herefter ligger du den i munden og bider naturligt sammen, og holder det indtil den er hærdet. Så er skinnen klar til brug.
Er du på udkig efter en billig og effektiv skinne? Hvis du klikker ind på linket, kan du læse meget mere om dem, og finde ud af om det kunne være en løsning for dig.
Hvis du er i tvivl om din mundhygiejne er i top, kan du læse mere nedenunder.

 renetænder

God mundhygiejne 

Selvom skaden måske er sket, kan det aldrig skade at gå lidt op i sin mundhygiejne og hvad man børster tænderne med.
Mange har i barndommen fået at vide at en medium eller hård tandbørste er bedst, da den burde fjerne mere plak. Men det er faktisk forkert. En blød tandbørste har nemmere ved at komme ned til tandkødet, og så ridser den ikke tænderne lige så meget, som en hårdere tandbørste ville.
Det er heller ikke helt ligegyldigt hvilken type tandpasta, du bruger. Selvom du måske gerne vil have at det smager af pebermynte og gør dine tænder hvidere, er det altså bedst at kigge på en tandpasta med fluor, da det forebygger huller i tænderne. Det anbefales at bruge en tandpasta med 1450 ppm, hvilket kan læses på pakken.
Den, de fleste nok glemmer, er tandtråd. Der er ikke helt så mange regler omkring tandtråd, men mange tandlæger anbefaler den type, der sidder i et plastikstykke. Den type har nemmere ved at komme ned imellem tænderne. Hvis du dog har meget tætsiddende tænder, er flad tandtråd det bedste at bruge.
Tændernes helbred er bestemt ikke at kimse ad, for de er trods alt ret brugbare. Så pas på dine tænder og få det bedre i dagligdagen.

Kommentarer lukket til Slip af med hovedpinen – gå til tandlægen