noder
andre

Gør musikundervisningen bedre og nemmere

h3322

Om du er musikunderviser eller en musikglad forælder, der gerne vil lære dine børn om noder og takter, så er der nogle udfordringer i forhold til undervisningen. Det er nemlig ikke lige altid nemt forklare sig med nogle kruseduller på et stykke papir.

Det er derfor en god idé at udvide udstyret i musiklokalet eller i stuen, så du kan lære fra dig på en langt mere overskuelig og nemmere måde. Musik er nemlig noget, der bliver lært gennem sanserne. 

whiteboard

Visualiser musikken for dine elever

Det, at dine børn eller elever kan visualisere musikken for sig, gør, at de forstår det langt bedre. Musik kan nemlig være en enorm krævende og abstrakt størrelse at forstå, og derfor er det en god idé at skabe en visualisering af den. 

Det er noget, du kan skabe via et whiteboard eller en tavle, så du har mulighed for at skrive og tegne på den. At tegne eller skrive musikken er en god måde at få eleverne og børnene til at huske musikken og hermed også en god måde at visualisere og sanse den. 

En måde, som du kan visualisere musikken på, er fx ved at tegne et objekt, som er meget langt ude i horisonten. På denne måde vil eleven eller dit barn kunne visualisere, at de skal nå helt ud til objektet med den musikalske tone, som de skal lære. 

Det er fx en teknik, du kan tage i brug, når der er tale om blæseinstrumenter, da det er et instrument, der kræver utrolig meget selvdisciplin i forhold til at holde tonen og planlægge luften i lungerne til at kunne nå objektet i horisonten. 

Leg med musikken

En måde som rigtig mange børn og også mange voksne lærer på, det er ved at lege med det, som skal læres. Det er en god måde at skabe huskeregler og gøre det sjovt på. For vi kender det allesammen, nogle gange kan det være lidt svært at synes, at læring er sjovt. 

Derfor skal du som forældre eller underviser skabe sjove måder at lære musikken på. På denne måde vil eleverne og børnene have en langt bedre hukommelse omkring musikken og i sidste ende blive endnu dygtigere. 

Der er mange måder, du kan gøre din musikundervisning bedre, det handler om at være kreativ og lytte til dine elever eller dine børn, for de har måske også nogle gode idéer til en måde, som de kan lære på.

Kommentarer lukket til Gør musikundervisningen bedre og nemmere