Baby med musikinstrumenter
andre

Sådan deler du musikken med dit barn

h3322

Elsker du musik? Musik er en vigtig del af mange menneskers liv, uanset om de lytter til den i deres hverdag, eller om de producerer den selv. 

Musik har altid haft stor betydning for mennesker, så det er kun naturligt, at vi vil dele den med dem, som vi elsker. Men hvordan deler man bedst musikken med ens baby? Det gør man blandt andet igennem babyrytmik.

Baby der ligger ned

Hvad er babyrytmik?

Babyrytmik er en form for holdtræning, hvor du og din baby kan opleve glæden ved musik og sang sammen. Rytmen er træningens midtpunkt, og vil hjælpe dit barns udvikling, både mentalt og fysisk. 

Ved hjælp af klap, små instrumenter og sang, vil barnets sanser blive stimuleret og udviklet i et miljø, som er trygt og sundt at være i. Desuden vil det også styrke dit barns sociale samvær med andre børn. Klik videre for at læse mere om babyrytmik og se, hvornår I kan starte på rytmik i København.

Styrker jeres forhold

Babyrytmik vil styrke jeres forhold som forælder og barn, da det er en aktivitet, som I begge går til. Du er nemlig også en vigtig del af holdet, og sammen skaber I en fest. Det er sjovt for både børn og voksne, og det er garanteret også en oplevelse, som du vil kunne lære noget af. 

Det bliver en oplevelse uden distraktioner fra mobiltelefoner og stress; det er bare dig, dit barn, holdets andre deltagere og musikken. Med en god holdleders vejledning kan det kun blive en god dag.

Styrker barnet

Derudover styrker babyrytmik selvfølgelig barnet på en masse forskellige punkter. Der er både sociale, kognitive og motoriske fordele ved at gå til babyrytmik, som vil gøre en forskel for barnets udvikling. Dit barn vil opnå god kropsbevidsthed, bedre selvværd, højere livskvalitet og livsglæde, blandt andet fordi barnet oplever dit nærvær, samtidig med at de lærer sig selv bedre at kende. 

Det betyder også meget, at det er holdtræning, fordi det danner et grundlag for, hvordan man opfører sig sammen med andre.

Forskellige hold for forskellige aldre

Dog veksler et barns behov rigtig meget baseret på deres alder, fordi man udvikler sig rigtig hurtigt som barn. Derfor er der ofte separate hold for forskellige aldersgrupper. Et eksempel på en typisk aldersopdeling kan være babyrytmik for babyer af alderen 3-10 måneder, hvoraf børnerytmik er for børn af alderen 3-5 år. 

Start på babyrytmik 

Babyrytmik er med til at danne et sundt grundlag for mange forskellige punkter for dit barn, og du er med til at skabe den stabile grobund, hvorfra der engang skal vokse et glad og godt voksent menneske ud af. 

Styrk forholdet til dit barn, vær med til at styrke barnet selv, og vær vidne til hvilken indflydelse musik kan have på et menneske.

Kommentarer lukket til Sådan deler du musikken med dit barn