Mor holder baby
andre

Sådan sikrer du at livets største oplevelse bliver en god oplevelse

h3322

Du hører mange sige det, men du kan først virkelig mærke det, den dag du bliver mor. Det er i sandhed en af livets største oplevelser. En oplevelse, der både rummer store udfordringer, store glæder og ikke mindst en kæmpe indsats. Men hvordan sikrer du lige, at det at blive mor, bliver en fantastisk oplevelse? Læs videre her og få svar på, hvordan sikkerhed, ro i sindet og praktik gør oplevelsen endnu mere fantastisk, end den er i forvejen er.

afslapning

Slap af

Når du bliver mor, er det en kæmpe omvæltning. Ligegyldig hvor meget du har læst, og hvor mange veninder du har snakket med, så er det bare noget helt nyt og anderledes. Lige pludselig er det ikke dig selv, der er den højeste prioritet. Det er denne lille guldklump, der skal have alt din interesse. 

Det er dit ansvar, at din nyfødte baby har det godt, trives og vokser fornuftigt. Det er et kæmpe ansvar. Et ansvar, der også kan føles mere tungt end motiverende. Det kan derfor blive enormt stressende at blive mor. 

Specielt tanker omkring, om du nu lever op til dit ansvar og tanker om, om du er en god nok mor, banker ofte på. Her er det bedste råd helt sikkert at forsøge at slappe af. Derudover kan du forsøge at identificere de triggerpunkter, der giver anledning til, at du føler dig som en dårlig mor. Måske er det opslag fra ”perfekte mødre” på sociale medier. I dette tilfælde er det naturligvis en god ide at slette den pågældende app. Måske er det familiemedlemmer, der giver dig dårlig samvittighed. I dette tilfælde kan det være en god ide at tage en snak med dem og fortælle dem, hvordan du føler.

Undgå ulykker ved hjælp af for eksempel sengerandsslanger

Den største frygt i en nybagt mors liv er som oftest muligheden for, at det nyfødte barn kommer til skade. Det kan man sådan set godt forstå. Der er heldigvis mange løsninger på dette. For eksempel kan sengerandsslanger hjælpe med til at undgå ulykker i barnets seng. En sengerandslange lægges nemlig i yderkanten af sengen og sørger for, at barnet ikke får armene i klemme i tremmerne. Sengerandsslangen er også et pædagogisk påfund, der er sjov at kigge på. Det er hyggeligt for barnet at ligge med en sengerandsslange, der ser lidt sød ud. Sengeslanger kan købes i flere forskellige udgaver. Det er blot et spørgsmål om at finde den, der passer i længden og til babyen.

Baby i tremmeseng

Praktik er nøglen

Når du får et barn, bliver du nødt til at indstille dig på, at din verden bliver ændret. Dette betyder blandt andet, at du skal indstille dig selv på, at praktikken skal være i højsædet. Hvis du lykkedes med praktikken omkring barnet, vil din oplevelse som nybagt mor til gengæld helt sikkert blive bedre. Det er dog vigtigt at huske på, at et barn er uforudsigeligt. Babyer er levende væsener, der har behov, der ændrer sig hele tiden. Du skal derfor være omstillingsparat og klar til at ændre planer hele tiden.

Kommentarer lukket til Sådan sikrer du at livets største oplevelse bliver en god oplevelse