Danske klitlandskaber
andre

Oplevelser i Danmark du sent vil glemme

h3322

Er feriebudgettet småt i år, eller har du bare lyst til at lære dit land bedre at kende? Så er det en oplagt mulighed at tage rundt og snuse oplevelser i Danmark til sig. Vores land byder nemlig på en lang række fantastiske oplevelser, som du sent vil glemme. Og det er ligegyldigt om du er til adventure, lange gåture, rolige omgivelser eller oplevelser i vand. 

Hvor meget du end har været omkring i det danske, så vil du nok finde ud af, at der er mange steder, som du ikke har været – og som bestemt er turen værd. 

hajdyk

Dansk natur i nationalparker 

Vidste du at vi har 5 nationalparker i Danmark? De er fordelt over hele landet, 3 i Jylland og 2 på Sjælland. 

Nationalpark Thy byder på en fantastisk klithede, som ikke er til at finde mange andre steder i verden. Det betyder et fantastisk dyreliv, og der er desuden mange gode seværdigheder, som Lodbjerg Fyr, der bare venter på et besøg. 

Mols Bjerge ligger på Djursland og vidner om istidens betydning for det danske landskab. Her har været bosætninger tilbage i Stenalderen, som også gør området meget specielt. Og sidst, men ikke mindst, er det i Mols Bjerge at tusindvis af sommerfugle hører hjemme. 

Sidste Nationalpark på Jylland er også Danmarks største – nemlig Vadehavet. Her er landskab og dyreliv formet af tidevandet, der er Vadehavets puls og ligger til grund for det fantastiske væld af dyr. Oplev sæler, trækfugle, østers og sort sol i denne kystpark. 

Omkring Roskilde Fjord ligger Nationalpark Skjoldungernes Land, der har et skønt fjordlandskab og desuden en masse kulturhistorie, der stammer tilbage fra Vikingetiden. Her kan du opleve Vikingeskibemuseet og desuden få nogle af de gamle sagn fortalt. 

Danmarks femte nationalpark er Kongernes Nordsjælland, hvor skov, klit, hede og overdådige kongeslotte smelter sammen til en fantastisk park. Her kan du gå lange, smukke ture og besøge ruinerne af Valdemar Atterdags Gurre slot. 

Faldskærmudspring og dykning med hajer 

Er du mere til action end natur og kulturhistorie, så byder hele landet også på masser af adventure-oplevelser. Hvis ikke du har prøvet af springe i faldskærm, så er det bestemt et oplagt forslag, hvor du vil sus under vingerne. 

Den Blå Planet, Kattegatcentret og Grenaa Hajcenter byder alle tre på en mulighed for at svømme med hajer – en oplevelse, som heller ikke går hurtigt i glemmebogen. 

Adventure-oplevelser som disse er tilgængelige mange steder i landet og kræver derfor ikke en lang køretur. Det er bare med at komme af sted – hvis du tør. 

Efter sådan en på opleveren, er det også oplagt at slappe lidt af bagefter – læs en bog på stranden eller scroll gennem dine nyheder på dit yndlingsmedie. Leder du efter inspiration, bringer https://nyhedspatruljen.dk alle de seneste trends og nyheder og anbefalinger til endnu flere oplevelser. 

Danske øer

Ø-oplevelser

Et sidste bud på nye eventyr er de danske øer. Der er 78 beboede øer i Danmark, som alle kan besøges. Tag fx til Læsø og besøg Saltsyderiet – eller tag turen til Samsø, hvor du kan blive væk i verdens største labyrint.

Kommentarer lukket til Oplevelser i Danmark du sent vil glemme