Cathedral Mallorca Palma
Mallorca,  Seværdigheder

Sa Seu katedralen

h3322

Cathedral Mallorca Palma

Hvis du besøger det altid fantatiske Palma, så er katedralen i byens centrum er must-see hvis vi taler rene seværdigheder – katedralen er nemlig en imponerende bygning, som er et varemærke på hele Mallorca. Hvis du ikke er så meget til at kigge indenfor, så bør du blot sidde 10 minutter ved vanden foran katedralen, måske samtidig med at du køler ned med en skøn spansk is, men at se katedralen i virkeligheden, det er helt afgjort noget du skal!

Katedralen blev bygget som et symbol på at kristendommen havde overtaget Mallorca, hvilket kom i kølvandet på den katalanske erobring af Mallorca i 1231.

Sa Seu Katedralen omgives af smukke omgivelser, så du skal helt afgjort give dette unikke område af Palma et besøg. Tæt på katedralen ligger havnen, hvor du kan få et indblik hvad en dyr båd koster, der ligger nemlig et stort antal store yachts til kaj ved havnen her, nyd synet med et koldt glas hvidvin fra en af de hyggelige havnerestauranter.

Katedralen ligger i den gamle gotiske del af Palma, som du også kendetegnes som det historiske centrum af netop Palma by. Udover flotte seværdigheder som katedralen, så finder du også et stort antal af moderne butikker som Hugo Boss, Zara mfl.

Den kristne dominans som kom til Mallorca betød at Katedralen blev færdigbygget i 1601, men ovenpå en arabisk moské, netop som tegn på at kristendommen nu havde indtaget øen.

Indenfor i katedralen

Hvis du tager et nærmere kig på katedralen og derved går ind, så passerer du med det samme et mindre museum, lige inden du fortsætter ned at de lange gange i katedralen. Katedralen har et af verdens største rosenvinduer, som er verdens største med dets 12 meter brede glasparti, som er sammensat af intet mindre end 1200 stykker farvet glas. Dybt imponerende!

Placeringen af katedralen er også unik. Det er tydeligt at de kristne beboer ønskede at sende et signal til ikke-kristne med netop placeringen. Sea Seu ligger lige ved søvejen, hvorfor at den også er umulig ikke at få øje på, hvis du kommer fra syd siden. Så hvis du bor omkring El Arenal, så vil du med garanti komme til at kaste dine øjne på katedralen, hvis du tager til Palma.

Palma Cathedral

Guds øjne – en speciel begivenhed

Besøger du Mallorca uden for højsæsonen, så kan du to gange om året, 2. februar og 11. november, opleve vidunderet som bliver kaldt Guds Øje. Der er intet religiøst over dette, men det sker når morgensolen stiger op, når den på en helt speciel vinkel rammer det farvede glas, så dannes et ottetal på modsatte væg, som man kalder Guds Øje – et specielt syn!

Ottetallet er et symbolst tal for evighed og nye begyndelser, derfor navnet Guds Øje.

Katedralen Sa Seu

Kommentarer lukket til Sa Seu katedralen