Stresset
andre

Sådan kan du undgå stress i din hverdag og på arbejdspladsen

h3322

Du har sikkert allerede hørt om hvor stor et problem stress er blevet især i det danske arbejdsliv. Ifølge denne artikel fra Politiken, føler næsten 50% af de offentlige ansatte af de har oplevet stress på arbejdspladsen, og 82% mener at arbejdspresset er større end for bare 7 år siden. 

Stress er noget næsten alle danskere kommer til at opleve på et tidspunkt i deres liv, nogen mere voldsomt end andre. 

En stor del af presset er du desværre ikke herre over. Det kan handle om nye politiske reformer, hvordan din chef styre din arbejdsplads, hvordan du trives i hjemmet, om du har mindre børn eller en krævende hobby etc. 

Der er dog dele af det du heldigvis selv kan gøre noget ved. Den nemmeste og mest effektive løsning til at bekæmpe stressen, er at skabe en balance mellem presset fra hjemmet eller arbejdspladsen, og afslappende tid til dig selv.
Har du tid nok til at samle dig inden du møder ind om morgenen mandag, kan du tage arbejdspresset meget bedre.

Massage

Man kan aldrig tage for meget tid til sig selv

Det er vigtigt at tage tid til sig selv når man føler sig stresset, og forkæle sig selv med lidt lækkert, som fx noget nyt tøj eller et spaophold. 

Et spaophold er den klassiske kur mod stress, da kernen af et spaophold er at du skal slappe af. Du kan få massage der hjælper på dine stramme muskler eller tage i sauna og hjælp dit blodomløb. 

Stress giver bumser, fedtet hud og gør at du sveder mere. Selvtilliden falder derfor ofte hos danskere der oplever stress. At få dejlig ren hud kan derfor også løfte både humøret og selvtilliden, og de mange komplimenter du får når du møder ind på arbejde igen, vil helt sikkert gøre dagen nemmere at komme igennem. 

Er du allerede klar til at pakke tasken og tage af sted, kan du se denne liste med de bedste spaophold.

Sover

Sørg for at få dine otte timer hver nat

Stress gør det ofte sværere at falde i søvn om natten, da kroppen stadig føler der er ting den skal gøre, og derfor har sværere ved at lukke ned. 

Får du ikke en ordentlig nats søvn kan det resultere i irritation, svimmelhed, hovedpine, mistet appetit og endnu mere stress. At blive oppe hele natten for at få arbejde lavet, er altså ikke det værd, da du ikke vil kunne fungere når du møder ind på arbejde næste dag. 

Du bliver både en bedre medarbejde og et bedre menneske, af at få den søvn som din krop har brug for, for at kunne fungere. 

At få en ordentlig nats søvn er selvfølgelig lettere sagt end gjort når man er stresset. Prøv nogle forskellige metoder til at falde i søvn. For nogen virker ASMR, for andre tv-støj eller mørklægningsgardiner.

Kommentarer lukket til Sådan kan du undgå stress i din hverdag og på arbejdspladsen