mand på hike
andre

Nordfyn har det hele, fra vandreture til fine spa ophold

h3322

Tidsånden siger at vi skal tænke globalt, men handle lokalt. Det gælder også ferierejser. For at holde den globale opvarmning under kontrol kræver det at vi alle tager et ansvar. Det betyder bl.a. at vi skal flyve mindre, spise mindre kød, og i det hele taget, skruer ned for unødvendig forbrug. 

Nordfyn er et meget undervurderet turistområde. Lyder det kedeligt? Det siger du kun fordi du aldrig har været på Nordfyn. Nej Nordfyn er ikke Thailand. Men toppen af Fyn byder på 154 km fantastisk kystlinje. Her finder du nogle af Danmarks bedste fiskepladser hvor du bl.a. kan fange havørreder. Og der er rigtigt meget at opleve.

Hestevogne, små øer, hygge og oplevelser

At rejse er ikke et spørgsmål om at samle på kilometre. Det er mest en indstilling om at finde gode oplevelser og nyde dem. Og oplevelser findes overalt. Du skal bare lede efter dem. På en sejltur med M/S Castor kan du fx opdage at der faktisk findes øde øer i Danmark! Æbelø hedder den lille ø udenfor Nordfyn. 

Du kan også tage på en tur med hestevogn ved Enebærodde, som ligger mellem Kattegat og Odense fjord. Der er mange små hyggelige markeder at opdage, men også slotte, fede badestrande og fine restauranter. 

Giv en oplevelse i gave

Du har sikkert også hørt om oplevelsesgaver. Oplevelsesgaver er det sidste skrig i gavebranchen. Det giver godt mening, at give oplevelser som gaver. En oplevelsesgave har mange fordele, sammenlignet med materielle gaver. 

Den stigende velstand i Danmark har ført til en mætning med materielle goder. Langt de fleste af os har alt hvad vi kunne tænke os at have, indenfor fornuftens grænser selvfølgelig. Mange danskere er blevet direkte trætte af de mange gaver, som ofte ikke kan bruges til noget. 

Høflighed og god skik siger at du ikke bare kan smide en gave ud. Den skal så opbevares og måske endda stilles til skue, for ikke at fornærme giveren. Især når det er en kæreste, eller en svigermor.

En oplevelsesgave tager ingen plads på hylden. Gode oplevelser er også noget vi værdsætter mest i livet. Så hvorfor ikke gøre det til en gave?

Oplevelsesgaver kan være mange ting

etik.dk, som er udgivet af Kristeligt Dagblad kan du læse at oplevelsesgaver har haft helt utroligt vokseværk de sidste år. Internettet er ligesom skabt til oplevelsesgaver. Du kan finde og booke dem online. Der kan du også aftale og arrangere alle de praktiske detaljer der skal til for at omsætte gaven til en ægte oplevelse.

En populær oplevelsesgave er spa ophold. På https://oplevelsesgaverforalle.dk/spaophold kan du finde de bedste spa ophold til oplevelsesgaver. 

orkideer på håndklæde

Spa ophold er ikke kun for kvinder

Det er mest mænd der køber spa ophold som oplevelsesgaver til deres kærester eller ægtefæller. Men statistikker over oplevelsesgaver viser, at det faktisk er lidt ved siden af. Ca. en fjerdedel af alle oplevelsesgaver bliver aldrig indløst inden forfaldsdatoen. Det tyder på at der er mange uønskede gaver blandt dem. 

Det viser sig også, at mange kvinder faktisk bytter deres spa ophold gaver om til noget med mere adrenalinsus. Mange kvinder vil gerne prøve noget mere udfordrende end at forkæle krop og sjæl med massage, boblebad og duftolie. 

Til gengæld er der mange mænd der bakker ud af de vilde ting som deres kvinder giver dem i oplevelsesgaver. De bytter så faldskærmsudspring og kitesurfing til en god middag i en fin restaurant. Eller, tro det eller ej, et spa ophold. 

Kommentarer lukket til Nordfyn har det hele, fra vandreture til fine spa ophold