grafisk-design
andre

Det skal du vide, hvis du vil være grafisk designer

h3322

Grafisk design. En hobby nu, måske en karriere senere. Hvis du går og nørder med nogle små tegninger på computeren, og du ønsker at forbedre dine egenskaber indenfor kunsten, så kan du overveje at tage hobbyen op som profession. Der er nemlig mulighed for at tegne på computeren professionelt.

Hvis dette lyder interessant, skal du blot læse videre her – der er nemlig nogle få ting, du skal vide, inden du opsøger karrieren.

Hvordan består jobbet af?

For at blive grafisk designer, kræver det en vis sans for visuelle udtryk og design; du skal kunne komme med ideer, og have fornemmelse for farver og former, så dit design passer til målgruppe og kontekst.

Hvis dette lyder som dig, så er der stor chance for, at dette er karrierevejen for dig. Men hvad består jobbet i virkeligheden af?

Det kan bestå af rigtig mange forskellige ting. Det kan være arbejde, der vedrører layout, bogtilrettelægning, multimediedesign, computergrafik, nyhedsgrafik og meget mere.

Arbejdet består grundlæggende set i at tegne og designe efter kundens ønske, og forsøge at ramme en målgruppe bedst muligt. Din kreative sans vil altså blive udnyttet til det sidste, og du vil skulle designe mange forskellige ting.

A-kasse – hvorfor skal du have en og hvilken skal du vælge?

Har du allerede fået et job som grafisk designer, skal du ud og undersøge dine muligheder indenfor en A-kasse.

A-kassen forsikrer dig i tilfælde af, at du skulle gå hen og blive arbejdsløs. De fleste vil opleve at være arbejdsløse i en periode, om end det er på grund af fyring eller opsigelse. Og uanset hvorfor det sker, så kan A-kassen hjælpe dig.

Hvis du ikke er overbevist om, at du kan gå hen og blive arbejdsløs, eller du blot føler dig sikker på din arbejdsplads, kan du finde en billig A-kasse.

Noget af det gode ved arbejdet som grafisk designer er, at du i nogle tilfælde vil kunne arbejde hjemmefra. Det vil sige, at du har rig mulighed for også at arbejde som grafisk designer, mens du studerer. For nogen passer det simpelthen bare bedst ind i hverdagen, hvis ikke de skal afsted på arbejde – men derfor kan du godt stadig mangle pengene. Og hvis du er studerende og søger en A-kasse, findes der også A-kasser for studerende.

Du kan altså få hjælp i tilfælde af arbejdsløshed, uanset hvilken situation du befinder dig i.

Kommentarer lukket til Det skal du vide, hvis du vil være grafisk designer