Få mere tid til familie og børn
andre

Sådan trapper du ned på jobbet- Få tid til mere

h3322

Rigtig mange danskere føler sig fanget i deres arbejde. Måske bryder de sig ikke om chefen, kollegerne eller den arbejdsplads, de nu engang er kommet til at arbejde på. I langt størstedelen af tilfældene affødes den store utilfredshed med det sure arbejdsliv dog mest af alt af, at man laver det samme og samme om igen uden virkelig at set, at det virker. Der er ganske enkelt bare noget, der er vigtigere end at tjene penge eller at stige i graderne på jobbet. Det kan være familie og måske især børn, som du gerne vil være så meget sammen med som overhovedet muligt, mens de vokser op. Alternativt kan du stifte din egen lille familie og få dig en hund. Det kan imidlertid også være, at du stadig ønsker at nyde et par år endnu af din ung- eller alderdom. Så kan du bruge mere tid på en sport eller en hobby, som du brænder for.

Tag et møde med chefen

Stol ikke på skrækhistorierne

Hvad end du sidder og drømmer om at bruge mere tid på, kan det dog være enormt svært faktisk at få taget de konkrete trin i retning mod at realisere den drøm. Der er nemlig i høj grad også en tryghed i at vide, at man har det job, man altid har haft, og at man i det mindste har den faste rutine. For mange virker det som om, at de er ved at sætte det hele over styr, hvis de pludselig går til chefen for at prøve at ændre det. Det behøver imidlertid slet ikke at være tilfældet, selvom det ofte er den slags skrækhistorier, man hører. Hvis der generelt er en ret afslappet firmakultur, bør det derfor ikke være en frygt, man går rundt med. Nogle steder er chefen en nærmest frygtet figur, mens der andre steder er tradition for, at man giver en gave til chefen på privat basis.

Der vil som oftest være forståelse

Gør dig nogle forberedelser

Hvis man alligevel er nervøs, kan man med fordel gøre et par forberedelser til det store øjeblik. Jo mere konkret det er i dit hoved, jo mindre grund vil der være til at frygte det uvisse. Forbered derfor gerne, hvad du vil sige, når du tropper op på chefens kontor for at bede om at trappe ned i arbejdstimer. Prøv at fokusere på de positive aspekter du ser ved at trappe ned. Du vil kunne bruge tid med familien, dyrke mere sport og så videre. På den måde får du fjernet fokus fra, at du ikke bryder dig om jobbet. En nedgang i arbejdstid betyder dog selvfølgelig også en nedgang i løn. Prøv også her at sjusse dig frem til et konkret forslag. Om ikke andet vil det vise, at du faktisk har tænkt seriøst over dit valg og følgerne, det vil have. I sidste ende kan man ikke rigtig sige noget om, hvad der vil komme til at ske, men man bør hvile i, at de fleste chefer langt hen ad vejen i hvert fald vil være forstående.

Kommentarer lukket til Sådan trapper du ned på jobbet- Få tid til mere