rejse
andre

Den perfekte bilferie

h3322

Er du vild med bilferier, har du garanteret allerede været på adskillige af slagsen. Måske er du typen, der rigtigt godt kan lide at køre bil, eller måske er du den, der helst vil lege billege og slumre hen til bilens rystelser.

Mange danskere er vokset op med bilferier og har allerede fra deres tidligere børneår kørt Europa rundt i bil med deres forældre. Men hvorfor er bilferier så gode? Og hvad skal du være opmærksom på?

Bil

Fordelene ved bilferie

Der er rigtigt mange fordele ved at tage på bilferie. Det er en utroligt fleksibel form for ferie, som du ikke behøver at planlægge til bunds. Du kan tage af sted, når du vil og komme hjem, når du vil. Du bestemmer også selv, hvilken vej du vil tage, og hvor du skal køre hen. Derudover kører du helt i dit eget tempo, og holder pause, når du har behov for det.

Du skal ikke rigtigt nå noget, og du behøver derfor ikke stresse for at nå et fly eller et tog. Du kan også stoppe op, hvis du kører forbi en smuk udsigt, eller ser noget skørt på din vej. 

Du slipper desuden for sørgelig flymad, men kan i stedet pakke din egen superlækre madpakke og medbringe egne snacks til køreturen. I kan desuden gøre holdt ved alle mulige lækre restauranter og rent faktisk få dejlig mad på turen.

Selvom du allerede har udset dig en destination, kan du rent faktisk ændre mening undervejs, hvis I opdager et andet smukt sted på vejen. Den mulighed har man på ingen måde på en flyrejse. Du behøver ikke booke hoteller hjemmefra og kan derfor også nemt køre videre, hvis det hotel, I har udset jer, ikke lever op til jeres forventninger.

Hvad skal du være opmærksom på?

Du skal sørge for at leje en god bil, det vil sige en bil, hvor der er tænkt over komforten og benpladsen, så du kan holde til at sidde ned i mange timer. Om det er en Audi a3, BMW, Peugeot eller Suzuki er helt underordnet, så længe I alle sammen sidder godt.

Husk også at tage behageligt og blødt tøj på, så du har det behageligt under køreturen. Det kan også være en fordel at medbringe tæpper og dyner, så passagerne kan få en komfortabel blunder undervejs.

Og så skal I huske at skifte fører undervejs. Det er alt for hårdt at køre de lange distancer ene mand.

Kort

Er der andre alternative måder at rejse på?

Bilferier er måske ikke som sådan en alternativ måde at rejse på, men den adskiller sig dog alligevel fra de mange flyrejser. En anden alternativ måde at holde ferie på kan være at leje sig ind hos en anden familie i stedet for at booke et hotel på din slutdestination. 

Nogle familier lejer værelser ud i deres hjem, hvor du bor sammen med familien, hvor andre lejer deres hjem ud, mens de ikke er hjemme. Det er en skøn og anderledes måde at holde ferie på. Men husk nu; hvis du mister nøglen, er der ikke noget hotel til at hjælpe dig. Her må du betale regningen til låsesmeden.