Kat med noget om hals
andre

Hvilket udstyr skal du bruge til en kat?

h3322

Det er meget populært at få en kat som et kæledyr og måske er det også noget, som du går og leger med tanken om at få? Men hvad er det egentlig for noget udstyr, som man skal have til en kat? Hvis man aldrig har været katteejer før, kan det være svært at vide. 

Kat

De basale behov

Der er først og fremmest de helt basale behov, når man har en kat. Det består hovedsageligt af, at man giver katten konstant adgang til mad og vand. Hav meget gerne vand stående flere steder i boligen, det passer bedre til kattens natur. Og husk på at katten ikke er et dyr, som spiser op efter sig selv. Den efterlader altid mad, som en form for reserve. 

Dernæst skal du overveje, om det er en indekat eller udekat du har. Hvis det er en indekat, så skal du naturligvis også finde en kattebakke frem til den. Ellers kan det hurtigt blive et værre svineri. 

Sundhed og dyrlægetjek

Dernæst skal man tænke meget på kattens overordnede sundhed. I bund og grund er det ikke så svært at tage vare på en kats sundhed. Så længe du giver den mad, vand og masser af kærlighed, så er du meget godt kørende. 

Det er dog en god ide at bestil effektivt loppemiddel til din kat i webshoppen og have dette liggende hjemme. Dette er noget du bør give katten med jævne mellemrum, hvis den går ude noget af tiden. 

Det er derudover også en god ide lige at rende til dyrlægen af og til at tjekke katten efter. Det skal man naturligvis gøre, hvis man selv mener der er noget galt med katten. Men det er også en god ide at gøre helt generelt en gang om året. På den måde kan man tage tingene i opstarten, hvis der er tegn på begyndende sygdom. 

Dekoration 

Til sidst kan man vælge at købe forskellige former for dekoration til katten. Dette er meget en smagssag, men det er for eksempel en god ide at man har et lille halsbånd rundt om dens hals, hvis den render ude. Her kan man sætte et lille skilt ved, hvor ens adresse og telefonnummer står i tilfælde af, at katten skulle blive væk. 

Der er også nogle der vælger at købe små frakker til katten. Det kan være en god ide, hvis den er meget tyndhåret og du bor et køligt sted. 

Kommentarer lukket til Hvilket udstyr skal du bruge til en kat?