Penge
andre

Sådan får du råd til alle sommerens oplevelser

h3322

Der sker altid masser af sjove ting i sommerferien, som vi gerne vil med til. Det kan godt blive en dyr omgang, når du både skal have råd til billetter, telte, forplejning, og hvad du nu ellers har brug for i forskellige sammenhænge. Måske har du ikke lige det store overskud på opsparingskontoen, og så må du jo tage andre midler i brug. Læs med her, og få ideer til, hvordan du får råd til sommerens oplevelser. 

loppemarked

Sælg dine ting

Det er altid en god mulighed at sælge noget af det, du allerede har liggende derhjemme. Det kan sådan set være lidt af hvert, for hvis du venter længe nok, er der en køber til det meste. Har du mange store ting, kan det være en fordel at oprette indlæg på diverse salgshjemmesider. Det kan også være, du har en masse småting. Så er det en god ide at stable et loppemarked på benene.

Mange tænker, at man bliver nødt til at booke en stand for at sælge sine ting på et loppemarked, men sådan behøver det faktisk ikke at være. Du kan nemlig sagtens stable et loppemarked på benene hjemme hos dig selv. Det er især nemt, hvis du bor i et hus. Så er det sådan set bare at smække det op i din forhave. Hvis du bor i lejlighed, er det dog stadig muligt, så længe du har noget plads foran ejendomme. Du tænker måske, at mange af dine gamle ting ikke er specielt spændende, men det er ikke rigtigt. Det handler bare om at finde den rigtige pris. Så længe du sætter priserne relativt lavt, vil du ofte kunne sælge det meste temmelig hurtigt. Og så får du pludselig råd til den koncertbiller, du ikke lige have plads til i budgettet tidligere.

Pung

Lån pengene

Du kan naturligvis også låne pengene, du har brug for, på den ene eller anden måde. Først og fremmest kan det være, du kender nogen, som kan låne dig et mindre beløb, indtil du kan betale tilbage. Det kunne eksempelvis være dine forældre, som ikke har noget imod, at du ikke betaler tilbage lige med det samme.

Du kan ligeledes tage et lån hos en låneudbyder på nettet. Det kan være en god ide, hvis du ved, at du snart kommer i besiddelse af flere penge. Det kunne eksempelvis være, hvis du får mere i løn de kommende måneder, eller hvis du er ved at sælge en større ting, som kan dække lånet. Renterne er ofte høje på internetlån, og derfor er det vigtigt, at du kan betale relativt hurtigt tilbage. Til gengæld går udbetalingen som regel rigtig hurtigt. Lån nemt her, hvis det lyder som noget for dig.

Endelig kan det være, at du er studerende. Så er du så heldig, at du har mulighed for at tage et SU-lån. SU-lån er er smarte, fordi du ikke behøver betale tilbage, før du er færdig med din uddannelse. Samtidig er renterne meget lave sammenlignet med internetlån, så du bliver ikke ruineret af at låne et mindre beløb. Hvis du har SU-lån til rådighed, er det derfor en god løsning på din pengemangel. Du skal selvfølgelig bare huske, at du på længere sigt skal betale dem tilbage igen. På den anden side har du formentlig flere penge til det, når du engang er færdig med at studere. 

Kommentarer lukket til Sådan får du råd til alle sommerens oplevelser