hænder ved en koncert
andre

Aalborg spiller

h3322

Det er ofte hovedstaden eller Aarhus vi hører om, når det handler om store musikoplevelser, men det betyder bestemt ikke, at det kun er her der er noget at opleve. De mindre byer er også begyndt at komme efter det – eksempelvis Horsens, som har Fængslet og Aalborg er nogle af de steder, hvor du kan finde store og spændende musikopsætninger. 

Med en beliggenhed mindre end en time fra Aarhus, er Aalborg hurtige blevet et populært sted for musikelskende jyder at tage hen, hvis der er trang til at opleve noget nyt.

blæsere i bigband

Kirkerne rocker

Det er et kendt faktum, at kirkerne i landet har en helt speciel og eftertragtet akustik, når det kommer til klassisk og akustiks musik og det er noget kirkerne i Aalborg har stor glæde af. Både korensembler, klaver-, orgel- og guitarkoncerter findes der rigtig mange af rundt om i byens mange kirker, så der er stor mulighed for at opleve både musik og storslået arkitektur i smukt samspil.

Musikkens hus svinger

Det nye koncerthus i Aalborg er endnu en af de steder, hvor der er rigtig mange forskellige, spændende oplevelser at hente. Her er det en skøn blanding af både musik og foredrag, der gør sig gældende, men også anderledes og kraftfulde opsætninger, der er samspil mellem moderne og klassiske medier. Et af de bedste eksempler er opsætningen, hvor den populære film ’Harry Potter og Flammernes Pokal’, vises i samspil med Aalborgs symfoniorkester. Her finder du de større, internationale kunstnere i koncert og kan opleve foredrag med både Danmarks og verdens store filosoffer, forfattere og politikkere. 

Aalborg fra vandsiden

Skråen danser

Som et af Nordjyllands ældste spillesteder er Skråen, der ligger i kulturhuset Nordkraft, en klassiker for folk, der gerne vil opleve nogle af de omkring 300 arrangementer, der afholdes årligt. Stedet drives af frivillige, der også er dem, du møder, hvis du deltager i koncerter, fester eller andre arrangementer, der afholdes på stedet. Vil du gerne opleve noget mere lokalt og hyggeligt, så er Skråen et rigtig godt sted at holde øje med. 

Musik i Aalborg

Der er altså rig mulighed for at opleve musik i alle former og farver, hvis du skulle få lyst til at tage til Aalborg. Men, det er ikke det eneste, du kan finde, for byen byder på rigtig mange gode oplevelser for hele familien. Vil du gerne vide mere, så kan du læse med her: whatsaalborg.dk, hvor du finder gode artikler og inspiration til, hvad du skal opleve i Nordjyllands perle.