venner og mad
andre

Sæt rammen for den næste julefrokost med de gode traditioner

h3322

Julefrokoster er ikke kun til for alkohol og dårlige beslutninger. Det kan også være rammen for hyggelige minder og stunder med familien, venner og kolleger. Der findes en række elementer, som ofte hører til en traditionel julefrokost. Hvilke elementer er vigtigst, og hvad skal der til for at skabe en god julefrokost? Det kan du læse mere om her. 

udklædning og fest

Startede som en hilsen mellem chef og medarbejdere

Du vidste det måske ikke, men julefrokoster startede som en julehilsen mellem chefen og sine medarbejdere. Det opstod i 1940’erne efter krigen og det var en måde at værne om fællesskabet. Det var en simpel frokost uden alkohol, som handlede om at hygge sig, inden medarbejderne gik hjem og holdte jul. Traditionen om fællesskab har holdt ved, og det bør fortsat være hovedfokus ved disse sammenkomster.

Vær fælles om tingene

En julefrokost er et oplagt sted at lave flere fælles ting, end man plejer. Det kan være sang, leg, udklædning, sammenskudsgilde og meget andet. Juletiden er en tid hvor alle hjælper hinanden og står sammen. Det er en tid for at more sig og have det sjovt. Det kan for eksempel ske gennem selskabslege. Det kan både være ved bordet, hvor man ofte sidder, eller ude på gulvet. Ofte er der også et fælles tema med påklædningen. Det er en fast tradition for langt de fleste at bære en påklædning, der er inspireret af julen og dens farver. Vil du have mere inspiration til julepåklædning, så klik her

En mulighed for at bryde barrierer

Hvis der er noget en julefrokost kan, så er det at bryde barrierer. Det er uanset om det er en julefrokost for familien, venner eller kolleger. Det er en nem måde at sætte en afslappet stemning, hvor alle kan være sig selv. Selvom julefrokoster kan have ry for det modsatte, så har man ikke brug for alkohol, for at kunne bryde de vante sociale skel. På en arbejdsplads er der altid et hierarki, men ikke til en julefrokost. Her kan du fjerne den professionelle mur og lære dine medmennesker bedre at kende.

mad på bordet

Husk den gode mad

Det hedder trods alt en julefrokost og derfor bør der også være god mad med til festen. Om det er hjemmelavet eller bliver leveret, det er helt op til jer. Til danske julefrokoster bliver der spist store mængder mad og derfor skal maden også være i orden. Det vil blive husket længe efter.

Kommentarer lukket til Sæt rammen for den næste julefrokost med de gode traditioner