Vin og venner
andre

Vinbar i Aarhus

h3322

Vin er egentlig en skør størrelse – og den har nærmest altid eksisteret og været utroligt populær. Men udviklingen er ikke statisk, og vores præferencer svinger fra år til år. For eksempel faldt danskernes forbrug af rødvin fra 2006 til 2015 med hele 20 %, men samtidig steg hvidvinen med 10 %, mousserende vin med 57 % og champagne me hele 77 %. 

Og vin er ikke længere nødvendigvis et luksusgode, idet vin i dag sagtens kan købes i de billigste supermarkeder og til meget lave priser. Kvaliteten af vin til en lav pris er dog typisk mærkbart anderledes end de mere dyre vine.

Rødvin

Vinens historie

Vinens historie går meget langt tilbage, og således kan den første vindyrkning dateres hele 5500 år tilbage. Generelt er vinens historie begyndt i området omkring Middelhavet, men blev først dyrket for alvor i Ægypten, hvor forskellige teknikker blev udviklet, og hvor man begyndte at handle med vin.

Herefter begyndte Grækenland at dyrke vin, hvor den også blev tillagt en guddommelig oprindelse. Først omkring det 1. årtusinde f.Kr. blev vinen udbredt til Italien, der videreudviklede vinen. Og det er først endnu senere, at vinen faktisk kom til Frankrig, hvor de store vinkulturer omkring Donau og Bordeaux var de første til at opstå.

Selvom Frankrig og Italien således i dag er enormt store vinkulturer, var det altså slet ikke her, det startede. Til gengæld kan man ikke tage fejl af, at både franskmændene og italienerne i den grad kan lave vin.

Gode grunde til at drikke vin

Selvom danskerne har ry for at være et massivt øltørstigt folkefærd, så viser undersøgelser, at vinen faktisk er danskernes foretrukne drik, når det kommer til alkoholiske drikke. Og der findes da også en række af gode argumenter for at drikke vin – om end det naturligvis ikke skal tage overhånd.

For det første er vin faktisk godt for hjernen. Det lyder som en røverhistorie, men den er god nok. Druerne indeholder nemlig et stof, der hjælper på korttidshukommelsen, og studier har vist, at de personer, der deltog i et forsøg i den forbindelse fik meget lettere ved at huske.

For det andet viser det samme stof sig at være hæmmende på væksten af bakterier i huden, der kan forårsage acne. Og samme studie viste desuden, at det var mest effektivt at drikke stoffet fremfor at putte det i cremer og smøre det på huden. Det samme stof styrker i øvrigt dine tænder.

For det tredje har vin en afslappende effekt, ligesom det kan modvirke depression, hvis du drikker mellem 2 og 7 glas vin om ugen – det vil sige, hvis du drikker med måde.

Endelig er det videnskabeligt bevist, at rødvin forbedrer dit immunforsvar, og at det kan stabilisere dit blodsukker. Desuden er hvidvin godt for dit hjerte.

Måske er det netop alle ovenstående fordele, der er grund til, at vin er så populært blandt danskerne?

vindyrkning

Tag på vinbar i Aarhus

Af samme grund bør du også med det samme få sat en aftale i kalenderen med vennerne og tage på vinbar i Aarhus. Det er pludselig nemt at forsvare sine vinindtag med ovenstående fordelagtige grunde, og samtidig er det hyggeligt at komme afsted med vennerne. I kan for eksempel tage hen på https://dinvinbar.dk, der er en hyggelig bar, hvor de ansatte ved alt om vin.

Så bliver I både klogere, får bedre hud, bedre tænder, godt immunforsvar, og en fornyet glæde – og vigtigst af alt: en hyggelig aften.