bbq
Blog

Få skøn inspiration til sommerretterne

h3322

Sommeren bærer mange skønne ting med sig, som vi hvert år går og ser frem til. En af disse er alt den lækre mad, som de friske råvarer giver os adgang til. Du har sikkert dine favoritter, men det skader aldrig med nye inspiration, og forhåbentligt bliver sommeren så lang, at der er plads til mange eksperimenter i køkkenet.

Derfor får du her forslag til, hvilken kulinarisk vej du skal bevæge dig på årets solskinsdage – når du altså ikke hapser grillpølser og kartoffelsalat.

Lokale grøntsager i massevis

Danmark er et frodigt land, som hele året rundt byder på skønne grøntsager og frugter, som vi let kan integrere i vores madlavning. Selvfølgelig er der klassikere som Samsøkartoflen og ærter fra haven, men hvis du går på opdagelse, kan du finde mange lidt mere eksotiske grøntsager, som også er dyrket herhjemme.

For eksempel er auberginen blevet ret populær på det seneste. Den kan rives og putter i de fleste simreretter, hvilket giver ekstra fylde og smag – især hvis det er en vegetarisk ret, du har gang i. Den kan ligeledes grilles, hvilket mange madbloggere har fundet ud af. Så hvis du googler ”grillet aubergine”, kommer der utallige herlige forslag. Sådan set skal du bare fikse en lækker marinade, smører den ud på auberginen og komme den på grillen. Det smager super godt og får en fantastisk konsistens.

aubergine

Hvis du har mod på at eksperimentere med grøntsager, du ikke normalt bruger, kan du overveje en grøntsagskasse. Med sådan én kan du udfordre din madlavning og glædes over alle de spændende alternativer til gængse grøntsager, de danske haver byder på. Det er nemlig helt forskelligt, hvad du får med, så det er en rigtig smart måde at skabe afveksling i hverdagen til den eventyrlystne madentusiast. Og så er det jo også sundt.

Sommertid er grilltid

Når det er sommer, griller vi danskere. Sådan er det bare, og du har sikkert også en grill stående i haven. Det er hyggeligt at grille, og så smager det jo bare skønt. Lækre bøffer og pølser er nogle af de helt store klassikere, men der er faktisk meget andet at tage fat i.

Som sagt er det et lækkert vegetarisk alternativ at grille grøntsager, og en god marinade giver dem lige det sidste pift, som gør, at du slet ikke savner kødet. Det er ligeledes lækkert at eksperimentere med forskellige slags kød. For eksempel kan svinekød marineret i asiatiske sovser som soja, hoisin-sauce eller fiskesovs virkelig noget, da det både får en herlig smag og en karamelliseret overflade, når du lige tilsætter lidt sukker.

salat

Hvis du ikke orker det der med at tænde op i kuglegrillen, er der mange gode alternativer på markedet. En el-grill er eksempelvis super smart og utroligt nem at betjene. Den kan stå på bordet, så du kan endda lave et hyggeligt arrangement, hvor dine gæster får lov til at grille deres egen mad. Så får alle det, som de gerne vil have det – og du kan tage en pause fra madlavningen imens.

Kommentarer lukket til Få skøn inspiration til sommerretterne