Kastanje
andre

5 hyggeting, når efterår og vinter står for døren

h3322

Kulden begynder at bide i kinderne, og frosten gør sit indtog om natten. Temperaturerne ryger længere og længere ned, og det bliver mørkere og mørkere om morgenen. Efteråret står for døren, og dermed er de lange lyse grillaftener, havespillene og badeturene et overstået kapital for nu. Så hvad skal du nu bruge din tid på? Du får her 5 gode forslag til hyggelige efterårs- og vinter-beskæftigelser.

Neglelak

1. Samle kastanjer og lave kastanjedyr

Dette er en klassiker, og de fleste har formentlig lavet kastanjedyr flere gange i løbet af deres barndom. Men du behøver altså hverken være barn eller have børn for at få en hyggelig dag med kastanjer. Gå en lang tur og medbring en stor mulepose til kastanjer. Pak dig godt ind, så du kan modstå de lave temperaturer, tag dine yndlingsmennesker i hånden og begiv dig ud på din favoritrute. Saml så mange kastanjer, I kan og skynd jer hjem i varmen.

Alt i skal bruge – udover kastanjer – er tændstikker. Og herefter er det ellers bare med at være kreativ. Du kan lave langt de fleste dyr med kastanjer, men det er egentlig kun fantasien, der sætter grænser. Lav dyr, naturfænomener, mennesker og mad med kastanjerne. Det handler om at have det sjovt – det behøver jo ikke være kunst. 

Bagefter kan I riste kastanjer på panden og spise dem. Vær blot sikre på, at dem, I har fundet i naturen, rent faktisk er spiselige.

2. Hyggeaften med pigerne

Saml dine yndlingspiger og hold en rigtig pigeaften. Bland jeres yndlingscocktails og sæt de gode gamle boybands på anlægget. Læg ansigtsmasker på hinanden og snak om alt det, I ikke orker, at mændene skal høre på. 

Mens I nipper til cocktails og sludrer, kan I lægge manicure og pedicure på hinanden. Skal det være et professionelt set up, kan I eventuelt købe særlige neglesæt, så I kan lave flotte luksusnegle på hinanden. Det vil du blandt andet kunne finde mere om her

3. Spilleaftener med vennerne

Der er næsten ikke noget mere hyggeligt end at invitere vennerne til spilleaften og rødvin, når vinden rusker, og regnen banker mod vinduerne. Del jer op i hold fra starten og hold fast i de hold gennem hele aftenen. Tag herefter ét spil af gangen og hold benhård pointføring, så du og dine venner kæmper med næb og kløer. Husk at have en gave klar til vinderholdet.

Kakao

4. På æblerov

En anden virkelig hyggelig efterårsting er at gå på æblerov. Der er intet så dejligt som æbler fra haven – især når man har plukket dem selv. Har du ikke lige et æbletræ stående, er der heldigvis råd for det. Der findes nemlig mange æbler i naturen, ligesom der er æblefarme, hvor du kan gå på rov. Spis dem, som de er, eller kog dem til æblegrød, sylte og marmelade, så du har til hele vinteren.

Til næste år kan du overveje at investere i et æbletræ hos æbletræer.dk, så du kan gå på rov i egen have – hele efteråret.

5. Film og varm kakao

Om sommeren sætter man sig sjældent foran fjernsynet med en stor dyne og et glas varm kakao, for det føles lidt som spild af godt vejr at sidde indenfor. Og det er noget af det bedste ved efterår og vinter: Det er alligevel for koldt til at bevæge sig udenfor, og det er oplagt at bruge hele søndagen under dynen med gode film og baljer af varm kakao med flødeskum. 

Tænd stearinlys, så det bliver ekstra hyggeligt og tilbring afslapningsdagen sammen med dem, du allerbedst kan lide. Bestil takeaway om aftenen, så du ikke behøver at tilbringe et eneste sekund uden for dynen. Se, dét er rigtig efterårshygge.

Kommentarer lukket til 5 hyggeting, når efterår og vinter står for døren