Dreng med guitar
andre

Sådan kan du gøre musikken til en del af dit barns hverdag

h3322

Hvis du selv er rigtig glad for musik, så vil du formentlig gerne finde forskellige måder hvorpå du kan dele denne glæde med dit barn – og gøre den lige så store musikelskere som du er. Læs med her for at se hvilke forskellige måder hvorpå du kan gøre musikken til en fast del af dit barns hverdag.

Dreng lytter til musik

Musiklege

Børn elsker at lege og der er mange måder hvorpå man kan gøre musikken til en del af legen med sit barn på. Mange børnesange er faktisk skabt til netop dette formål, hvor selve sangen i sig selv for eksempel giver nogle forskellige ordre, som man skal følge.

Sæt en af disse gode sange på og rejs dig fra sofaen med dit barn for at danse lidt til sang. På den måde lærer barnet også flere ord at kende og det kan dermed være en god støtte i barnets udvikling – samtidig med at det jo også får rørt kroppen og brændt lidt energi af ved at danse til et par sange. 

Musik til babyen

Selvom barnet er helt lille og stadig ligger i vugge, så kan man stadigvæk introducerer musikken til sit barn. Sæt eventuelt lidt blid musik på imens barnet ligger og slapper af nede i dens vugge og du for eksempel sidder ved siden af og laver lidt arbejde på din computer.

Du bør dog tænke en del over præcis hvilken stemning det er musikken kan fremskabe, når det er barnet, er så lille som det er, når det ligger i vugge. Selvom barnet ikke er gammel nok til at forstå hvad sangerne for eksempel siger i musikken eller hvad budskabet bag musikstykket er, så kan de sagtens fornemme den stemning som musikken fremprovokere i rummet. (Så du bør nok hellere lige gemme rockmusikken eller heavy metal bandet indtil at barnet er gammel nok til, at det har lært mere om musikkens verden).
Køb en fantastisk vugge hos MamaMilla.

radio

Man er aldrig for lille til at begynde til sang eller musikspil

Der er heller ikke noget i vejen for at melde ens barn til et sangkor eller lidt musikspil allerede fra ung. Det er det kan være en god måde at introducere barnet på musikkens verden og at opfostre en glæde ved musikken.

Barnet får et helt andet forhold til musik, når det er i stand til selv at skabe det. Og måske det er endda kan blive til en stor glæde for barnet og i dets hverdag, efterhånden som barnet vokser sig større og træder ind i den voksne verden?

Men selve det at gå til sangkor eller lidt musikspil bringer mange andre gode ting med sig, end blot det at lære om musik. Selvom dit barn måske ikke bliver den næste Mozart, så kan det stadigvæk skabe en masse gode venskaber og socialisere sig, når det for eksempel er afsted til sangkor eller musik. 

Kommentarer lukket til Sådan kan du gøre musikken til en del af dit barns hverdag